Miniprix.ro

miercuri, 31 octombrie 2012

Placinta cu branza si budinca de vanilie Dukan - croaziera

Am facut o noua placinta cu branza care mi-a iesit cea mai grozava de pana acum, sunt prosteste de mandra de ea. Nu e potrivita pentru atac intrucat contine praf de budinca (amidon) care nu e tolerat decat in croaziera.

Am facut-o in tava mare si m-am folosit de reteta de blat de la tarta de pui.

Prin urmare, facem blatul:


- 4 linguri de tarate de ovaz
- 2 oua intregi
- 2 albusuri
- o jumatate de praf de copt
- doua linguri de branza proaspata 0,1% grasime

Se mixeaza toate, se toarna in tava acoperita cu hartie de copt si se baga la cuptor.

In timp ce se coace blatul (pana se incheaga compozitia si nu mai curge), pregatim umplutura:

- 500 g branza 0,1 grasime
- 500 ml lapte 0,1 grasime
- 2 albusuri si un ou intreg
- un plic de budinca de vanilie dr Oetker
- indulcitor, esenta rom dupa gust

Se mixeaza toate si apoi turnam compozitia lichida peste foaie si dam din nou la cuptor. Se lasa pana se rumeneste (crusta de deasupra se face asa frumoasa incat zici ca e si ea foaie).

Se taie felii dupa ce s-a racit complet. Arata nemaipomenit si e buuuuunaaaaa.


marți, 30 octombrie 2012

Chiftele din pui Dukan - atac si croaziera

Am mai facut chiftele si le-am copt la cuptor insa m-am enervat ca a durat prea mult pana cand s-au facut. De data aceasta le-am copt in tigaia antiaderenta si am terminat cu ele muuult mai repede:

- o jumatate de kg carne tocata de pui
- doua oua intregi
- doua linguri de tarate de ovaz
- doua linguri generoase de branza proaspata 0,1% grasime
- sare, piper
- marar, patrunjel
- 3-4 catei de usturoi pisati

Le-am amestecat pe toate si le-am copt si pe o parte si pe alta in tigaia stearsa cu un servetel din hartie atins cu putin ulei.



luni, 29 octombrie 2012

Prima zi de consolidare

In dimineata aceasta cantarul mi-a aratat 53 de kg. Tot astazi este prima zi oficiala de consolidare. Mi-am depasit asteptarile cu dieta aceasta, nici in visele mele nu speram sa ajung la greutatea aceasta. Sper ca previziunile dr Dukan sa se potriveasca si pe mai departe ca si pana acum si sa ajung la stabilizare definitiva.

In dimineata aceasta am mancat un mar, in rest a fost o zi cu alimentatie Dukan normala. Am mancat chiftelute de pui cu ou fiert moale si ceapa rosie si seara o budinca cu vanilie dr Oetker facuta din 400 ml de lapte si jumatate de plic de budinca.

Nu am curaj si nici dorinta sa incep cu cele doua felii de paine integrala pe care am voie sa le mananc. Oricum o voi lua gradual, cum scrie la carte.

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Tarta cu pui Dukan - croaziera

Pana in momentul de fata este felul meu preferat de mancare Dukan de care chiar nu ma plictisesc. E foarte comod de servit si la birou, ce mai, un deliciu.

Eu o fac intr-o tava mai inalta de 35 cm lungime, daca aveti tava mai mica, potriviti ingredientele ca sa fie pe masura.

Avem nevoie de:


-1 kg carne tocata de pui (eu cumpar doi piepti si rog fata de la magazin sa mi-i toace) se pune intr-o cratita cu putina apa si se "caleste" acolo cu sare si piper pana se aduna carnea. Se da la racit timp in care incingem cuptorul la 180 de grade si preparam blatul.

Blatul:
- 4 linguri de tarate de ovaz
- 2 oua intregi
- 2 galbenusuri
- o jumatate de praf de copt
- doua linguri de branza proaspata 0,1% grasime

Se mixeaza toate, se toarna in tava acoperita cu hartie de copt si se baga la cuptor.

In timp ce se coace blatul (pana se incheaga compozitia si nu mai curge), amestecam carnea cu o jumatate de litru de lapte cu 0,1% grasime (merge inlocuit cu iaurt sau lapte batut 0,1%), 3 oua, 3 linguri de branza cu 0,1% grasime si optional o lingura de amidon, punem sare daca mai e nevoie si apoi turnam compozitia lichida peste foaie si dam din nou la cuptor. Se lasa pana se rumeneste si se taie felii dupa ce s-a racit complet.
Este foarte aspectuoasa si foarte gustoasa.

duminică, 21 octombrie 2012

Tarta Dukan cu pui si legume - croaziera

Tarta arata cam ca o pizza si e nemaipomenit de buna. Ingredientele pot di in cantintati variabile si puteti folosi tot ce va lasa imaginatia. Daca nu aveti ceva din cele de mai jos, inlocuiti cu altceva sau renuntati la produsul respectiv.

Eu am folosit urmatoarele:

- 2 cutii cu ciuperci taiate (scurse de apa)
- un borcan cu fasole pastai (scurse de apa)
- un piept de pui afumat taiat bucatele (pieptul de pui proaspat e recomandabil sa il fierbeti inainte)
- un gogosar tocat
- un ardei capia tocat
- o ceapa tocata
- o cutie cu tofu afumat, taiat bucatele, a fost prima data cand am incercat si mi-a placut


Intr-o tava de 30 cm lungime am pus hartie de copt. Inauntru am trantit toate cele de mai sus, le-am amestecat sa fie in proportii egale peste tot. Separat am batut 5 oua cu 700 ml de lapte cu 0,1 % si cu o lingura de amidon (optional). Am turnat compozitia peste legume in asa fel incat sa fie acoperite (daca nu le acopera, mai adaugati putin lapte). Am dat la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Cand s-a rumenit am scos tava.

Se taie felii dupa ce se raceste ca sa nu se rupa. O minunatie, a mancat si sotul meu care nu tine regim :)

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Budinca cu iaurt Dukan varianta 2 - croaziera

Un nou desert Dukan, tot stil budinca, fireste. Budicile imi plac foarte mult intrucat se prepara rapid si au o textura cremoasa si racoroasa.

Pentru aceasta budinca am luat de baza reteta de crema de zahar ars, putin adaptata:

- 2 oua
- un iaurt mare cu 0,1 grasime
- 1 lingura amidon
- indulcitor si esenta de vanilie dupa gust

Le-am mixat toate si le-am pus intr-o forma de silicon pe care am pus-o la cuptor intr-o tava mai mare in care am turnat apa ca sa se faca la bain marie. Am lasat-o sa se raceasca in forma dupa care am asturnat-o si am dat-o la rece.

A iesit minunata.

duminică, 14 octombrie 2012

54,5

Consemnez: 54.5 kg in dimineata asta, trebuie sa intru la consolidare dar mi-e friiiiicaaaa :))))) La 1 noiembrie, am zis!

Ciuperci cu "maioneza" Dukan - croaziera

Sunt o mare amatoare de ciuperci, mai ales ciuperci cu maioneza. Asa incat am decis sa imi fac in varianta Dukan, daca tot sunt le proteine plus legume.

Ciuperci puteti folosi fie din conserva, fie proaspete pe care le fierbeti, de preferinta la aburi. Si intr-o varianta si in alta trebuie taiate in bucatele cat mai mici. Le punem intr-un castron. Tocam si o ceapa mai mica sau mai mare dupa cum va place cu mai multa sau mai putina.

Ca sa fac "maioneza" am amestecat un galbenus de ou cu o lingurita de mustar. Dupa ce s-au omogenizat am adaugat o lingurita de ulei de parafina. Dupa aceea am pus peste doua linguri de branza fina degresata si am amestecat bine. Apoi am pus iaurt pana am ajuns la consistenta si cantitatea dorita. Am amestecat ciupercile, ceapa si maioneza. Am pus si doi catei de usturoi tocati - nu e obligatoriu, daca nu va place nu puneti. Am dat la frigider si am mancat cu lipie Dukan.


sâmbătă, 13 octombrie 2012

Budinca de dovleac Dukan - croaziera

Am aflat ca dovleacul poate fi consumat fara probleme in croaziera si am dat peste o reteta minunata, budinca cu dovleac a Oanei Camacho. Reteta originala o gasiti pe blogul ei, aici. Eu i-am adus mici modificari:

Un dovleac mic l-am taiat bucati si l-am fiert la aburi pana s-a patruns bine. Fireste, se poate fierbe fara probleme si in modul clasic, in apa. Bucatile de dovleac fierte le-am pus apoi intr-o oala, am adaugat peste 3 cani de lapte 0,1% grasime, 4 oua, un plic cu budinca de vanilie de la dr. Oetker, o lingurita de scortisoara, indulcitor si esenta de rom dupa gust. Am amestecat totul cu mixerul si a rezultat un lichid omogen.

Iese compozitie destul de multa, eu am pus in doua forme, una de chec si intr-o craticioara si le-am pus pe ambele la cuptor intr-o tava mai mare pe care am bagat-o in cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Inainte sa inchid usa cuptorului turnat apa in tava ce servea de suport pentru ca budinca sa se faca la cuptor in bain-marie.

Am lasat la cuptor cam o ora, pe urma am lasat sa se raceasca in forma de silicon. Dupa ce s-a racit am rasturnat budinca pe o farfurie, arata minunat:




Nu imi explic din ce cauza s-a facut stratul alb care poate fi vazut deasupra pe budinca rasturnata dar ii da un aspect deosebit. Nu pot sa va descriu cat este de buna si aromata, e clar un must have in zilele de proteine plus legume...


vineri, 12 octombrie 2012

Consolidare

Ar trebui sa ma gandesc foarte serios sa intru la consolidare. Am 55 de kg, Dukan "spune" ca ar fi trebuit sa intru la consolidare inca de la 57 de kg. Deja multa lume imi spune ca sunt prea slaba dar parca nu ma pot indura sa intru la consolidaere. Adevarul e ca asa m-am obisnuit cu stilul acesta de viata ca parca mi-e teama sa incep consolidarea. A mers atat de bine si fara prea mari eforturi incat as ramane asa.

Am avut noroc. Dieta mi s-a potrivit la fix. Sunt amatoare de carne, nu ma omor dupa fructe. Ca deserturi prefer budincile, din care exista o mare varietate de retete. Sunt o norocoasa.

Voi mai tine luna aceasta si de la 1 noiembrie voi intra la consolidare. Gata.

joi, 4 octombrie 2012

Budinca cu iaurt - atac si croaziera

Mi-am mai făcut ceva dulce, v-am mai spus ca îmi plac budincile :)

 In mod normal asta e o crema de zahăr ars pe care o făceam cu lapte 0,1 dar ca sa scap de laptele care e doar tolerat am folosit in loc iaurt. Asadar avem nevoie de un iaurt mare degresat, doua oua, indulcitor si esenta (eu am pus esenta de vanilie si de lămâie). 

Le-am mixat toate, le-am pus intr-o forma de silicon si am dat la cuptorul încălzit in prealabil la 180 de grade. Am lăsat pana s-a rumenit deasupra si gata.

Ce e grozav e ca merge si pentru atac, nefiind cu lapte :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Miniprix.ro