joi, 6 iunie 2013

Pui cu sos - atac, croaziera, joia sfanta

Cum joia sfanta se tine cu strictete exact ca in atac, incerc sa diversific meniul. Azi am incercat ceva nou care a iesit foarte gustos si se face foarte usor.

Am luat un piept de pui si l-am taiat bucatele mici. L-am pus intr-o craticioara cu capac sa se caleasca cu jumatate de pahar de apa, sare dupa gust si o lingurita rasa de boia dulce. Am lasat sa se patrunda la aburi, cu capac, completand cu apa, fara ca aceasta sa acopere carnea pana s-a fiert. Cand s-a fiert m-am asigurat ca mai are apa ca sa fie suficient pentru sos si am pus deasupra o lingura cu tarate de ovaz. Am amestecat in continuare pana cand sosul s-a ingrosat, apoi am lasat acoperit, amestecand din cand in cand.


A iesit o mancarica foarte gustoasa, o alternativa foarte placuta clasicului gratar permis in zilele de atac. La final puteti lasa cata apa doriti ca sa formati sosul, numai ca in cazul acesta e posibil sa trebuiasca sa puneti mai multe tarate, poate o lingura si jumatate.

joi, 30 mai 2013

Chiftelute din dovlecei Dukan - croaziera

Cantitatile sunt variabile, pot fi puse si ochiometric, dar am sa dau repere cat de cat exacte

- trei dovlecei mijlocii curatati de coaja si dati pe razatoarea mare
- trei oua (un ou intreg si doua albusuri)
- 200 g branza proaspata 0% grasime - pe cat posibil branza sa fie mai tare, nu moale
- 2 linguri de tarate de ovaz
- sare, piper se mai poate pune patrunjel, cimbru, ce alte condimente doriti

Se incinge cuptorul la 170 grade. Se formeaza chiftele sau cu mana sau cu ajutorul unei linguri si se pun la copt in tava tapetata cu hartie de copt pana se rumenes. Se pot intoarce de pe o parte pe alta.

miercuri, 8 mai 2013

Drob Dukan - atac

Imi pare rau ca nu am postat reteta de drob inainte de Paste insa pur si simplu nu am avut timp sa fac asta. Oricum niciodata nu e tarziu si este un fel de mancare ce poate fi preparat oricand.

Eu am pus asa:

- doi piepti de pui
- 500 grame ficat de pui
- o legatura de ceapa verde tocata
- marar, patrunjel
- 3 oua intregi
- sare, piper, alte condimente (cimbru, oregano, puteti pune ce preferati)

Pieptul de pui si ficatul se fierb apoi se dau prin masina de tocat. Se amesteca cu celelalte ingrediente. Compozitia se pune intr-o forma obisnuita cu hartie de copt sau o forma de silicon si se da la cuptor pana se rumeneste. Se pot pune in el oua fierte tari ca intr-un drob obisnuit. Este minunat cu mustar (aveti grija sa fie fara zahar)


duminică, 21 aprilie 2013

Mic dejun Dukan - croaziera

Am gasit pe blogul Oanei Camacho o idee de mic dejun Dukan de mi-a lasat gura apa: oua coapte cu sunca in jumatati de ardei gras. 

Pe cat de simplu de preparat, pe atat de gustos si de aspectuos. Potrivit pentru croaziera pentru zilele de proteine plus legume si pentru consolidare. Sau oricand, chiar daca nu tineti Dukan.

Reteta completa cu tot cu poze o gasiti aici. Abia astept sa o incerc si eu, cred ca chiar in seara asta :)

Eu voi lua doi ardei grasi mai marisori si ii voi taia in jumatate pentru 4 oua. Sunca puteti lua de care doriti, doar sa aiba lipidele si glucidele sub 4%. Taiati ardeii in jumatate pe lung, scoateti cotorul si nervurile, taiati şuviţe subţiri de sunca si puneti in ardei, spargeti cate un ou in fiecare ardei, puneti un praf de sare si unul de piper daca va place si dati la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade.

Lasati pana ajung ouale la consistenta preferata apoi serviti.

Mi se pare o idee nespus de ingenioasa.

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Piure din conopida – croaziera



Personal imi place foarte mult piureul de cartofi insa, desigur, in Dukan in primele doua faze cartoful trebuie cu desavarsire uitat. In incercarea de a diversifica meniul zilelor de proteine + legume, obisnuiam sa imi fac piure din conopida ca garnitura pentru carne.

Rupeam buchetelele unei conopide nu foarte mari, le spalam, bineinteles, si le puneam la fiert, de preferinta la aburi. Dupa ce fierbea bine, o rasturnam intr-un bol unde o pasam cu sare dupa gust, un praf piper, branza 0% cata doriti si lapte cu 0% in functie de cat de subtire sau consistent vreti sa iasa piureul. 

Daca doriti si va place, la sfarsit tocati marunt o ceapa mica si o amestecati cu piureul, ii da o aroma foarte placuta. Se poate pune si patrunjel si / sau marar tocat, dupa preferinta.

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Fâşii crocante de pui - atac

Pentru ca ma cam plictisisem de puiul la gratar am incercat o reteta foarte usoara si rapida pe care am citit-o pe un forum.

Pieptul de pui dezosat se taie fasii subtiri. Cu cat le taiem mai subtiri cu atat ies mai crocante. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se presara deasupra condiment pentru pui sau sare, piper, boia si se da tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade.

Dupa ce se fac deasupra se intorc pe partea cealalta. Se lasa la cuptor dupa dorinta, eu le-am lasat pana s-au facut crocante. Am facut doi piepti de pui si a fost grozav, toata ziua am avut ce ronţăi exact ca pe chipsuri ba chiar seara le-a descoperit si băieţelul meu şi i-au plăcut grozav, în condiţiile în care el este foarte sclifosit la mâncare :)

Azi voi face din nou special ca să văd dacă mai mănâncă :)


luni, 25 martie 2013

Surimi

Saptamana aceasta am incercat pentru prima oara surimi. Pana acum nu stiu de ce nu am avut curaj sa incerc. Am citit foarte multe pareri pro si contra surimi. Insa mi-au placut si consider ca atata timp cat nu se face abuz, nu pot face foarte mult rau. La fel ca si cu mezelurile.

Dukan spune ca sunt potrivite dietei cu conditia sa nu se depaseasca 8 bucati pe zi din cauza ca mai contin si amidon si zahar. Daca Dukan ne da voie sa le consumam, de ce sa nu le consumam in cantitatea recomandata de el? Mai ales ca sunt o schimbare interesanta de peisaj.

Eu le-am rumenit in tigaia antiaderenta.


Le-am luat vrac din Carrefour dar se gasesc peste tot.

Raport

Mi-am facut datoria si am raspuns la comentarii, am ramas surprinsa cat de multe am gasit, va multumesc pentru feed-back si ma bucur sa vad ca ce scriu aici va este de ajutor.

Ca raport nu am nimic nou, am ramas la 53 de kilograme, greutatea la care am intrat in consolidare la 1 noiembrie. De la 1 februarie tin joia zi de atac si cam atat.

Sunt extrem de incantata si recunoscatoare acestei diete care intr-adevar da rezultate.

marți, 19 februarie 2013

Rulada din carne de vita - atac

Joia trecuta ("joia sfanta" in care se tine zi de proteine ca in atac) am spus sa imi fac o rulada din carne ca sa mai schimb banalul pui. Am facut dintr-un kilogram de carne intrucat a mancat cu mare drag si sotul si baietelul meu. Asadar:

  • 1 kg carne tocata de vita sau vitel
  • 3-4 catei de usturoi pisati
  • marar tocat
  • sare, piper
  • 2-3 oua 
  • 100 g branza degresata
  • 100 ml lapte
Se amesteca toate si se pune compozitiaintr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 grade si se lasa la cuptor pana se rumeneste deasupra.

vineri, 15 februarie 2013

Kilo-kick

Dupa cum sugereaza si numele, kilo-kick-ul este o lovitura data kilogramelor si are un efect excelent atunci cand greutatea stagneaza, acul cantarului nu mai vrea sa coboare, in ciuda faptului ca tinem dieta asa cum trebuie.

Kilo-kick-ul se prepara astfel:
  • 200 grame branza proaspata degresata
  • o lamaie potrivita, nu mare
  • un albus de ou batut spuma
  • indulcitor dupa gust
Se amesteca toate si se mananca cu lingurita ca pe o crema. Nu uitati indulcitorul fiindca altfel iese groaznic de acru, o cunostinta a uitat de indulcitor si a spus ca nu mai pune gura pe asa ceva.

Atentie! Se mananca seara, la doua ore dupa ultima masa si dupa el nici nu se mai bea nici nu se mai mananca nimic pana dimineata urmatoare, cand veti avea surpriza sa vedeti ca sunteti cu jumatate sau chiar cu un kilogram mai usori la cantar.

Insa din nou atentie, nu consumati mai mult de unul pe saptamana fiindca nu va mai avea efect.

joi, 14 februarie 2013

Prajitura Tosca Dukan - consolidare

In cazul in care nu stiti, prajitura Tosca este vestita prajitura cu mac si biscuiti. Fiind una dintre prajiturile mele preferate m-am gandit sa o fac si in varianta Dukan.

Fiind cu mac eu as recomada-o numai pentru consolidare, in ciuda faptului ca am auzit multe persoane care tin Dukan spunand ca au consumat si in croaziere seminte de mac, de in, de psyllium si altele asemenea. Fiecare poate incerca la o adica, pe propria raspundere, eu am folosit numai la consolidare si asta o singura data. Oricum in varianta asta este o excelenta prajitura dietetica.

Prajitura originala e minunata insa contine o gramada de chestii de genul A moment on the lips, a lifetime on the hips asa incat, in ciuda faptului ca eu sunt acum la stabilizare, parca nu ma mai indur sa mananc fara mila chestii din astea :) Atunci am adaptat reteta originala.

Am preincalzit cuptorul la 175 grade si am preparat blatul, insemnand ca am aruncat intr-un castron urmatoarele:

  • doua oua intregi si patru albusuri
  • un praf de copt
  • patru linguri tarate de ovaz
  • 150 grame seminte de mac
  • indulcitor dupa gust
     
Le-am batut temeinic dupa care le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si am pus tava in cuptor. In 15 minute a fost copt, il puteti incerca cu o scobitoare daca nu va dati seama din ochi. Daca scobitoarea iese uscata, e copt.

In timp ce blatul se cocea am pregatit crema pentru care avem nevoie de:

  • un litru laptedegresat
  • cele 4 galbenusuri care au ramas de la albusele pt blat
  • un plic budinca vanilie dr Oetker
  • indulcitor dupa gust
Am pus deoparte 150 ml de lapte iar restul l-am pus la fiert indulcit dupa gust. Laptele pastrat l-am amestecat cu plicul de budinca si cu galbeusurile si amestecul l-am turnat peste laptele in clocot, amestecand sa nu se prinda.

Cand s-a ingrosat crema am scos-o putin afara sa se racoreasca. apoi am turnat-o peste blat, in tava si am dat totul la rece.

In reteta originala peste crema se pune un strat de biscuiti si peste biscuiti un strat generos de ciocolata. In cazul variantei Dukan se sare peste faza cu biscuitii :) Eventual se mai poate face un blat care se pune deasupra, sau se poate taia blatul facut deja in doua, o parte se pune dedesubt si alta deasupra. Sau se poate lasa prajitura asa, doar cu blat si crema de vanilie. Sau se mai poate face un plic cu praf de budinca cu 500 de ml lapte respectandu-se indicatiile de preparare de pe plic care se poate turna peste crema de vanilie, iesind astfel si stratul de "ciocolata"

luni, 11 februarie 2013

Despre produse degresate

Spuneam aici cat de greu mi-a fost sa gasesc la inceputul dietei branza degresata. În ultimul timp, însă, am gasit branza degresata peste tot, cred ca datorita cererii crescute s-a diversificat si oferta. 
 
La Kaufland are sigur, la fel si la Cora, Carrefour si Auchan, la servire asistata sau la raft, dar si in alte magazine. In Constanta exista supermarketurile Finest unde se gaseste branza degresata vrac chiar de doua feluri.
 
Branza degresata ambalata are acum si Raraul, Covalact. Exquisa este o branza ambalata degresata foarte fina si buna, ca o crema, minunata pentru deserturi. Delaco ramane in continuare una dintre preferatele mele. Exista la Lidl chiar si branza topita light, insa nu as recomanda-o totusi decat in consolidare.

E foarte interesant faptul că acum parca peste tot vad produse degresate, înainte nici nu ştiam că exista :) Daca la începutul dietei te poţi simţi cam pierdut şi ai impresia că nu ştii încotro să o apuci, cu timpul te obişnuieşti, îţi intră în reflex şi îţi dai seama cât de bogată e de fapt gama produselor degresate.
 

duminică, 10 februarie 2013

Clatite americane Dukan

Clatitele acestea sunt delicioase, usor de preparat si ideale atunci cand ai pofta de ceva dulce.

Avem nevoie de:

  • doua ouă (sau un ou intreg si doua albusuri)
  • două linguri de tărâţe de ovăz
  • două linguri brânză degresată
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de rom, vanilie sau ce altceva preferati, eu am gasit in Real esenta de capsuni absolut delicioasa
  • o jumatate de lingurita praf copt sau bicarbonat alimentar
(Daca sunteti in consolidare, puteti adauga o jumatate de plic de budinca de vanilie dr Oetker si 100 ml lapte cu 0% grasime)

Se amesteca toate la mixer si se lasa putin sa se odihneasca pana se incinge tigaia foarte bine. Stergem fundul tigaii cu un servetel inmuiat intr-o picatura de ulei. Cand tigaia e bine incinsa coacem clatitele punand conpozitia la mijlocul tigaii cu un polonic mic, fara sa acoperim fundul tigaii ca la clatitele romanesti. Cand se fac beşicuţe pe întreaga suprafata a clătitei, se pot întoarce pe partea cealaltă.

Din compozitia de mai sus ies cam 6 - 7 bucati. Se pot rula sau nu. Se pot consuma simple sau cu o crema din branza dulce. Si pot inlocui cu succes o cina tarzie.

Stabilizare

Sincer nu am mai intrat de ceva timp pe aici si am ramas surprinsa de cate comentarii am avut de moderat :) Fiindca spunea cineva ca e complicat de postat comentarii, am anulat solicitarea cuvintelor de verificare asa incat puteti sa ii dati drumul la discutii :)

Nu m-am asteptat ca blogul acesta sa aiba atata succes. L-am facut in primul rand motivational pentru mine si cand incolo vad ca ajuta pe multi altii, lucru care nu poate decat sa ma bucure. Si chiar sa ma faca sa continui.

Eu practic am terminat si consolidarea. Am intrat in stabilizare, adica revenit la mancatul normal, cu respectarea zilei de joi ca zi numai de proteine. Am ramas la 53 de kilograme, prin urmare chiar da randament dieta daca e tinuta cu seriozitate si sunt respectati toti pasii.

O recomand din inima. Nu am piele care sa atarne, nu am strop de celulita. Bine, nici kilogramele date jos nu au fost enorm de multe, 12 in total. (Acum ca scriu, imi dau seama ca de fapt 12 kg nu sunt totusi chiar de colo...) Analizele mi-au iesit foarte bune.

Mergeti pe mana lui Dukan si nu aveti cum da gres. Singurul minus este ca e posibil sa va cada parul, sa nu va speriati si din cauza asta se recomanda un supliment de vitamine inca de cand incepe dieta. Succes!

luni, 14 ianuarie 2013

Aproape de stabilizare

Pe 31 ianuarie pot intra oficial in stabilizare. Consolidarea a functionat cum nu se poate mai bine. Greutatea mea nu a depasit cea cu care am intrat in consolidare, adica 53 de kg si sunt nespus de incantata de asta. Este o dieta uimitoare si nu pot spune decat ca sunt foarte fericita ca am gasit-o.