Reteta originala de tiramisu Dukan am preluat-o de aici, aceasta fiind potrivită atât pentru atac, cât si pentru croaziera. O redau mai jos:
- o lingura si jumătate de tarate (dacă suntem la atac) sau doua linguri dacă suntem la croaziera se pun la inmuiat in 100 de ml de cafea gata preparata, indulcita după gust si aromata cu esenta de rom. Se amesteca din când in când
- 200 de grame de brânză proaspata dietetica (0,1% grăsime) se amesteca cu indulcitor si esenta de rom. Eu am pus si un albus de ou, dacă nu va încânta ideea de albus crud puteți renunța la el.
După ce s-a inmuiat taratea (cam 15 minute) puteți începe asamblarea desertului intr-un pahar mai mare sau un bol (arată minunat in pahar sau bol de sticla).
Se pune o lingura de brânză, o lingura de tarate, iar branza, iar tarate si tot asa pana la sfârșit apoi se da la rece sau nu. Eu am lăsat paharul 25 de minute la congelator.
Fiindcă mie nu îmi place cafeaua si sunt la croaziera unde am voie o lingurita de cacao cu conținut redus de grăsime, am inmuiat taratea in 100 de ml de caScao preparata cu apa fierbinte indulcita si aromata cu esenta de rom.
Recunosc ca am preparat reteta cu mare scepticism, mă gândeam in sinea mea: Ha, halal Tiramisu... Dar vreau sa ca spun ca este o reteta minunata si are exact gust de Tiramisu.
Am sa pun si poza ceva mai târziu.
- o lingura si jumătate de tarate (dacă suntem la atac) sau doua linguri dacă suntem la croaziera se pun la inmuiat in 100 de ml de cafea gata preparata, indulcita după gust si aromata cu esenta de rom. Se amesteca din când in când
- 200 de grame de brânză proaspata dietetica (0,1% grăsime) se amesteca cu indulcitor si esenta de rom. Eu am pus si un albus de ou, dacă nu va încânta ideea de albus crud puteți renunța la el.
După ce s-a inmuiat taratea (cam 15 minute) puteți începe asamblarea desertului intr-un pahar mai mare sau un bol (arată minunat in pahar sau bol de sticla).
Se pune o lingura de brânză, o lingura de tarate, iar branza, iar tarate si tot asa pana la sfârșit apoi se da la rece sau nu. Eu am lăsat paharul 25 de minute la congelator.
Fiindcă mie nu îmi place cafeaua si sunt la croaziera unde am voie o lingurita de cacao cu conținut redus de grăsime, am inmuiat taratea in 100 de ml de caScao preparata cu apa fierbinte indulcita si aromata cu esenta de rom.
Recunosc ca am preparat reteta cu mare scepticism, mă gândeam in sinea mea: Ha, halal Tiramisu... Dar vreau sa ca spun ca este o reteta minunata si are exact gust de Tiramisu.
Am sa pun si poza ceva mai târziu.
Iata:
Exact de asta n-am facut deloc pana acum Tiramisu, de teama sa nu fiu dezamagita de gust...insa daca zici ca e asa buna, am sa incerc si eu!
RăspundețiȘtergereAm uitat sa spun, arata tare bine! :)
RăspundețiȘtergereMiutza, încearcă, merita. Eu acum am terminat un pahar.
RăspundețiȘtergereBuna seara. Acum am descoperit blogul tau si sunt f fericita! La cuptor e budinca de iaurt si arata demential! Abia astept sa gust.
RăspundețiȘtergereIntrebare: de unde cumpar cacao degresata? Asta daca esti din Bucuresti. Mersi
Am o intrebare, la faza de atac se poate consuma mai mult de 1 lingura jumate de tarate? Am vazut ca mai toate retetele Dukan contin tarate si nu stiu daca e permis mai mult de o lingura jumate pe zi ( adica in mai multe retete)
RăspundețiȘtergereIn atac nu poti consuma mai mult de o lingura si jumatate de tarate. Daca faci vreo reteta care contine mai multe linguri de tarate iti imparti in asa fel incat sa nu consumi mai mult.
RăspundețiȘtergeream tot rasfoit cartile lui Dukan si nu gasesc nicaieri scris cum ca consumul de tarate ar fi in perioada de atac de o lingura si jumatate; el zice ca se consuma 3 linguri pe zi iar daca nu suntem invatati cu consumul de tarate sa incepem progresiv de la o lingura pentru ca la sfarsitul saptamanii sa ajungem la 3 linguri, iar legat de amidon (zeamil cum ii zice el in carte) dnul Dukan are destule retete de proteine pure in care propune amidonul (zeamil) dulciuri si sosuri ... deci nu inteleg de unde amindon la croaziera cand el de fapt se foloseste din atac? De asemenea mai sfatuieste sa consumam o lingurita de drojdie de bere mai ales daca faza de atac dureaza mai mult de 5 zile.
RăspundețiȘtergereDiana, cacaoa de la dr Oetker e degresata, are 10-12% grasime
RăspundețiȘtergereAnonim, poti sa incerci, daca nu stagnezi inseamna ca e ok pt tine. La urma urmei toate toleratele s-au "descoperit" in acelasi fel, prin experiente personale.
Buna!Ti-am descoperit de curand blogul si retetele tale sunt pur si simplu minunate.Mai ca nu iti vine sa crezi ca esti la dieta.Ideea este ca am inceput si eu sa tin aceasta dieta de curand si vroiam sa te intreb ce efect a avut la tine si de cat timp o urmezi.
RăspundețiȘtergereTiana, poti intra aici sa vezi evolutia: http://eu-si-dukan.blogspot.ro/search/label/jurnal
RăspundețiȘtergereAm tinut 5 zile atac si aproape 3 luni croaziera si am dat jos 12 kg. Pe urma am intrat in consolidare si gata. Acum tin doar joia
buna...am o intrebare...sunt in croaziera si nu inteleg ceva....in zilele de pp putem consuma produsele "tolerate"? cum ar fi cacao....
RăspundețiȘtergereDam in croaziera toleratele se pot consuma si la PP si la PL
RăspundețiȘtergeremultumesc pt raspun!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine...trebuie sa incerc neaparat ca deja mor de pofta
RăspundețiȘtergereBuna!
RăspundețiȘtergereIn croaziera am voie sa consum biscuiti dietetici?