Dieta asta îmi stârneşte imaginaţia de a crea reţete noi, mai ales de dulciuri. Pentru turta dulce avem nevoie de:
Ouăle se bat cu mixerul împreună cu tărâţea, cacaoa, îndulcitorul, esenţele, praful de copt şi scorţişoara (îndulcitorul şi aromele se pun după gust). După ce s-au amestecat bine se pune şi brânza şi se mai mixeaza puţin până devine totul o pastă care curge.
Coaceţi-o în cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade în formă de silicon sau în tavă tapetată cu hârtie de copt până se desprinde de pe margini (sau trece testul scobitorii, dar eu nu am ştiut niciodată ce presupune asta aşa încât merg pe varianta cu desprinsul de pe margini)
Nu va creşte foarte mult, ca un chec, fiindcă brânza e destul de grea, dar tocmai de aceea se numeşte "Turtă". Bine, nici chiar turtă nu e, e perfectă :) Cel mai bine tăiaţi-o după ce se răceşte, caldă pare puţin umedă.
- 4 ouă
- 4 linguri tărâţe de ovăz
- 4 linguri de brânză proaspătă cu 0% grăsime
- un praf de copt
- scorţişoară (pentru gustul specific de turtă dulce)
- esenţă de rom şi de vanilie
- îndulcitor
- o linguriţă cacao cu grăsime maxim 20%
Ouăle se bat cu mixerul împreună cu tărâţea, cacaoa, îndulcitorul, esenţele, praful de copt şi scorţişoara (îndulcitorul şi aromele se pun după gust). După ce s-au amestecat bine se pune şi brânza şi se mai mixeaza puţin până devine totul o pastă care curge.
Coaceţi-o în cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade în formă de silicon sau în tavă tapetată cu hârtie de copt până se desprinde de pe margini (sau trece testul scobitorii, dar eu nu am ştiut niciodată ce presupune asta aşa încât merg pe varianta cu desprinsul de pe margini)
Nu va creşte foarte mult, ca un chec, fiindcă brânza e destul de grea, dar tocmai de aceea se numeşte "Turtă". Bine, nici chiar turtă nu e, e perfectă :) Cel mai bine tăiaţi-o după ce se răceşte, caldă pare puţin umedă.
Am facut-o dar nu are gust de turta dulce :( dar e comestibila
RăspundețiȘtergere:) Probabil aveai asteptari prea mari :) Reteta e perfectibila :)
RăspundețiȘtergere