Am facut o noua placinta cu branza care mi-a iesit cea mai grozava de pana acum, sunt prosteste de mandra de ea. Nu e potrivita pentru atac intrucat contine praf de budinca (amidon) care nu e tolerat decat in croaziera.
Am facut-o in tava mare si m-am folosit de reteta de blat de la tarta de pui.
Prin urmare, facem blatul:
- 4 linguri de tarate de ovaz
- 2 oua intregi
- 2 albusuri
- o jumatate de praf de copt
- doua linguri de branza proaspata 0,1% grasime
Se mixeaza toate, se toarna in tava acoperita cu hartie de copt si se baga la cuptor.
In timp ce se coace blatul (pana se incheaga compozitia si nu mai curge), pregatim umplutura:
- 500 g branza 0,1 grasime
- 500 ml lapte 0,1 grasime
- 2 albusuri si un ou intreg
- un plic de budinca de vanilie dr Oetker
- indulcitor, esenta rom dupa gust
Se mixeaza toate si apoi turnam compozitia lichida peste foaie si dam din nou la cuptor. Se lasa pana se rumeneste (crusta de deasupra se face asa frumoasa incat zici ca e si ea foaie).
Se taie felii dupa ce s-a racit complet. Arata nemaipomenit si e buuuuunaaaaa.
Am facut-o in tava mare si m-am folosit de reteta de blat de la tarta de pui.
Prin urmare, facem blatul:
- 4 linguri de tarate de ovaz
- 2 oua intregi
- 2 albusuri
- o jumatate de praf de copt
- doua linguri de branza proaspata 0,1% grasime
Se mixeaza toate, se toarna in tava acoperita cu hartie de copt si se baga la cuptor.
In timp ce se coace blatul (pana se incheaga compozitia si nu mai curge), pregatim umplutura:
- 500 g branza 0,1 grasime
- 500 ml lapte 0,1 grasime
- 2 albusuri si un ou intreg
- un plic de budinca de vanilie dr Oetker
- indulcitor, esenta rom dupa gust
Se mixeaza toate si apoi turnam compozitia lichida peste foaie si dam din nou la cuptor. Se lasa pana se rumeneste (crusta de deasupra se face asa frumoasa incat zici ca e si ea foaie).
Se taie felii dupa ce s-a racit complet. Arata nemaipomenit si e buuuuunaaaaa.
11 comentarii:
O reteta foarte buna e prima mea prajitura de cand a inceput dieta dukan si mi-a iesit delicioasa au mancat cu placere sotul si fiica mea,faci o treaba foarte buna si ne ajuti pe noi celelate care avem mai putin timp si imaginatie.Vreau sa incerc in viitor mai multe retete de aici,merci.
Ma bucur ca v-a placut!
Buna ziua,
eu a avut o problema cu blatul. Mi-a iesit foarte putin si nu mi-a incaput intr-o tava atat de mare precum cea din poza d-voastra ci intr-una mult ai mica. A gresit cu ceva? Albusurile trebuie mixate separat si apoi adaugat restul? Dar la crema? Tot asa separat? Eu le-am facut separat, dar doar la crema, dar nu stiu daca a fost o ideea buna, cred ca mai degraba la blat trebuia, fiindca mi-a iesit o cantitate f. mica si abia a crescut ceva. Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Multumesc. Anca
Anca, tava mea are 20 cm pe 30 cm. Eu pur si simplu le-am trantit intr-un castron si le-am amestecat gramada, nu am respectat nicio ordine anume. Ai pus praful de copt?
Da. Jumatate dintr-un plic din acela mic, cum se gaseste in comert. Cam asa si tava mea, dar abia s-a facut ceva pe fund, nici crescuta, nici pufoasa. S-a facut mai apoi pufoasa, cand a stat cu copozitia peste. Ciudat...
budinca,o punem praf sau o preparam cum scrie pe plic?
Praf, direct din plic
Mi-a placut! Multumim!!!
Ma bucur mult, Anca!
dar budinca de la dr Oetker e ok in croaziera si atac? nu are zahar in ea?
Bună, eu abia acum am început dieta dukan, deci sunt începătoare. Dar am făcut placinta și este incredibil de Bună. Am servit și musafirii, nimeni nu s-a prins ca este de regim. Felicitări ție și...mie!!!
Trimiteți un comentariu