Miniprix.ro

joi, 14 februarie 2013

Prajitura Tosca Dukan - consolidare

In cazul in care nu stiti, prajitura Tosca este vestita prajitura cu mac si biscuiti. Fiind una dintre prajiturile mele preferate m-am gandit sa o fac si in varianta Dukan.

Fiind cu mac eu as recomada-o numai pentru consolidare, in ciuda faptului ca am auzit multe persoane care tin Dukan spunand ca au consumat si in croaziere seminte de mac, de in, de psyllium si altele asemenea. Fiecare poate incerca la o adica, pe propria raspundere, eu am folosit numai la consolidare si asta o singura data. Oricum in varianta asta este o excelenta prajitura dietetica.

Prajitura originala e minunata insa contine o gramada de chestii de genul A moment on the lips, a lifetime on the hips asa incat, in ciuda faptului ca eu sunt acum la stabilizare, parca nu ma mai indur sa mananc fara mila chestii din astea :) Atunci am adaptat reteta originala.

Am preincalzit cuptorul la 175 grade si am preparat blatul, insemnand ca am aruncat intr-un castron urmatoarele:

  • doua oua intregi si patru albusuri
  • un praf de copt
  • patru linguri tarate de ovaz
  • 150 grame seminte de mac
  • indulcitor dupa gust
     
Le-am batut temeinic dupa care le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si am pus tava in cuptor. In 15 minute a fost copt, il puteti incerca cu o scobitoare daca nu va dati seama din ochi. Daca scobitoarea iese uscata, e copt.

In timp ce blatul se cocea am pregatit crema pentru care avem nevoie de:

  • un litru laptedegresat
  • cele 4 galbenusuri care au ramas de la albusele pt blat
  • un plic budinca vanilie dr Oetker
  • indulcitor dupa gust
Am pus deoparte 150 ml de lapte iar restul l-am pus la fiert indulcit dupa gust. Laptele pastrat l-am amestecat cu plicul de budinca si cu galbeusurile si amestecul l-am turnat peste laptele in clocot, amestecand sa nu se prinda.

Cand s-a ingrosat crema am scos-o putin afara sa se racoreasca. apoi am turnat-o peste blat, in tava si am dat totul la rece.

In reteta originala peste crema se pune un strat de biscuiti si peste biscuiti un strat generos de ciocolata. In cazul variantei Dukan se sare peste faza cu biscuitii :) Eventual se mai poate face un blat care se pune deasupra, sau se poate taia blatul facut deja in doua, o parte se pune dedesubt si alta deasupra. Sau se poate lasa prajitura asa, doar cu blat si crema de vanilie. Sau se mai poate face un plic cu praf de budinca cu 500 de ml lapte respectandu-se indicatiile de preparare de pe plic care se poate turna peste crema de vanilie, iesind astfel si stratul de "ciocolata"

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pe internet sunt o gramada de retete care nu au legatura cu dieta Dukan,la fel si reteta asta.Ce cauta macul in prajitura ? Daca nu stiai maculnu e trecuta in lista doctorului Dukan (nici in carte si nicaierul nu a spus oficial ca se poate folosi asa ceva)

Unknown spunea...

Daca ai fi citit titlul ai fi vazut ca scrie clar CONSOLIDARE. In consolidare poti consuma linistit seminte de mac, chiar si fara sa fie masa de sarbatoare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Miniprix.ro